2023-03-12 383 浏览
为咗庆祝纪念日,我同我老公去叹私房菜,呢间《龙尾轩》位于大埔龙尾滩附近的村屋内,环境舒服,私隐度几好。两个人食了$1230,食嘅很饱,食材很新鲜,会推荐畀身边朋友食❀冰镇清酒南非鲜鲍:爽口弹牙,很好食,食材很新鲜,有淡淡嘅酒香味,鲍鱼很大个,处理嘅特咪干净,睇得出师傅有功夫~❀黑松露翡翠豆腐:呢个唔错唔错,有黑松露嘅香气,豆腐软嫩唔烂~味道稳稳阵阵❀羊肚菌炖荔枝鸡汤:材料非常十足,整碗汤都填满了满满嘅材料味道十分浓郁,最特咪系羊肚菌带出汤嘅清甜,很暖胃~舒服❀避风塘斑马濑尿虾:虾肉非常香口,明显先用油爆过,味道有惊喜!❀翡翠炒班球:配鲜荷兰豆!上台已闻到好香嘅味道(¯﹃¯),班球煮到刚刚好口感弹牙,荷兰豆新鲜爽甜❀菠萝咕噜肉:卖相吸引,呼噜肉咬落去嗦嗦声嘅很脆口,肉质很滑嫩,酸酸甜甜嘅味道充斥着成个口腔,最欣赏嘅系咕噜肉食到尾面嘅一件面头都系脆口嘅,唔会因为放凉了而变得淋身。菠萝很香甜,还带点蜜口,可口非常,呢个菜很抵推荐!❀杏仁茶:最后梗系以甜品完美结束~杏仁茶底唔会讲很重口味,唔系很中意杏仁味嘅我都可以接受,可以接受,之不过prefer唔好咁甜多得
为咗庆祝纪念日,我同我老公去叹私房菜,呢间《龙尾轩》
位于大埔龙尾滩附近的村屋内,环境舒服,私隐度几好。