2021-04-12 28 浏览
经开黄埔做野,见到港铁站出口有间 #一豆花 有不少人帮衬,原来 #豆腐花 只系$8,仲有8款不同口味,非常抵食。豆腐花可以选择配不同款式 #糖水,例如红豆沙、薏米白果、冰糖、桂花冰糖、黑芝麻、绿豆沙,或者加花奶和姜汁。我即时试咗 #冰糖豆腐花 同 #薏米白果豆腐花。豆腐花很滑,我喜欢薏米白果豆腐花很足料,食落清甜得来又有口感。所以我仲外卖其他味道返屋企俾家人,原来豆腐花配 #红豆沙 同 #黑芝麻 都唔错👍店内仲有 #豆浆 🥛,大大支都系$10,有4款味道( 无糖、少糖、薏米、燕麦)。豆浆 #豆味浓郁,我喜欢 #燕麦豆浆 和 #薏米豆浆,感觉健康而且比较特别,饮咗有点饱的感觉,减肥时饮啱晒😆。最后见到有 #腐乳,有辣🌶同唔辣,用来炒菜都唔错。

最后见到有 #腐乳,有辣🌶同唔辣,用来炒菜都唔错。

• 燕麦豆浆
  • 薏米豆浆