2024-07-09 243 浏览
之前睇YouTube见人哋煮西班牙菜式,睇睇吓就想食乳猪,然后就拣咗天后嘅Rojo。有二人套餐嘅情况下就唔使谂咁多,二人餐几特别,有12款选择,可以拣5款;然后主菜有6款选择,可以拣1款;另外仲会跟埋个餐后甜品。5款前菜包括:黑毛猪火腿,薯仔沙律配蛋黄酱黑松露芝士风干火腿比坚尼炸黑松露惹菌芝士可乐饼香槟忌廉汁煮青口芝士蒜蓉泡菜酱烧薯仔1款前菜选择咗西班牙烧乳猪配青苹果蓉黑毛猪火腿,薯仔沙律配蛋黄酱⭐️⭐️⭐️⭐️黑松露芝士风干火腿比坚尼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️外脆内香炸黑松露惹菌芝士可乐饼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黑松露香气扑鼻香槟忌廉汁煮青口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️从未试过咁滑嘅青口,忌廉汁好味到忍唔住当汤饮咗几啖,必食!芝士蒜蓉泡菜酱烧薯仔⭐️⭐️⭐️无咩芝士,不过薯条都有些少脆口,还可以啦!西班牙烧乳猪配青苹果蓉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️钟意食烧乳猪嘅人绝对不能错过,外皮脆到好似薯片咁,配上特制嘅青苹果蓉酸酸哋,即时解咗乳猪嘅油腻感。甜品系西班牙油炸鬼(肉桂条)有些少酒味,所以我无试,但另一半食到想叫多份。

5款前菜包括:
黑毛猪火腿,薯仔沙律配蛋黄酱
黑松露芝士风干火腿比坚尼
炸黑松露惹菌芝士可乐饼
香槟忌廉汁煮青口
芝士蒜蓉泡菜酱烧薯仔

1款前菜选择咗西班牙烧乳猪配青苹果蓉

黑毛猪火腿,薯仔沙律配蛋黄酱⭐️⭐️⭐️⭐️

黑松露芝士风干火腿比坚尼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
外脆内香

炸黑松露惹菌芝士可乐饼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
黑松露香气扑鼻

香槟忌廉汁煮青口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
从未试过咁滑嘅青口,忌廉汁好味到忍唔住当汤饮咗几啖,必食!

芝士蒜蓉泡菜酱烧薯仔⭐️⭐️⭐️
无咩芝士,不过薯条都有些少脆口,还可以啦!

西班牙烧乳猪配青苹果蓉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

甜品系西班牙油炸鬼(肉桂条)
有些少酒味,所以我无试,但另一半食到想叫多份。

2024-07-03