2020-03-09
前晚近近地去左位于荃湾享和街食越南野餐牌1餐牌2餐牌3餐牌4见到餐牌写住有个超抵食$168二人套餐,有二碗粉,二份小食,包$25以下既饮品二杯。仲可以$19追加椰香咖央法包一份。就叫有两个套餐主食🍜♦️火车头汤饭 有生牛肉,牛腩,牛丸,份量十足生牛肉黎到仲系红红地太约7成熟啦,牛腩算淋唔会痴牙,牛丸都好弹牙,汤底好重既牛味,下次配番粉面会好啲♦️蟹膏汤檬粉块蟹膏占左半只手掌大,有猪红,扎肉,豆卜,蕃茄作配菜,蕃茄配试上蟹膏汤底非常浓郁,豆卜仲索晒汤既味道,正。小食🍗🍢♦️泰式酸辣凤爪酸酸甜甜辣辣地好开胃♦️泰式炸虾饼,泰式鱼饼炸得㶶左啲,入口又ok 㖞♦️鱼露鸡翼鸡翼肉嫩,入口有微微鱼露既咸味♦️咸柠7(唔记得影相) 但屋企人饮完话好咸可能笃我太劲🤣🤣♦️牛油果奶昔奶昔大大杯,饮落好creamy,啖啖牛油果味,好似已经食左成个牛油果甘,健康饮品选择。♦️椰香咖央法包(追加$19)法包好脆,超级重椰香味咖央酱多到边食边漏,感觉好饮成紧奶皇包。食到饱一饱埋单400都唔洗,抵地点都很就脚位于荃湾广场附近呢度舖头细细,大部分都卡位,亦有几张圆枱仔。我地有大有细*五大人两小朋友*店员就两张细圆枱拍埋一齐坐,都唔
餐牌1
♦️蟹膏汤檬粉
小食🍗🍢
♦️泰式酸辣凤爪
酸酸甜甜辣辣地好开胃
♦️泰式炸虾饼,泰式鱼饼
炸得㶶左啲,入口又ok 㖞
♦️鱼露鸡翼
鸡翼肉嫩,入口有微微鱼露既咸味
♦️牛油果奶昔
♦️椰香咖央法包(追加$19)
食到饱一饱埋单400都唔洗,抵
地点都很就脚位于荃湾广场附近
呢度舖头细细,大部分都卡位,
亦有几张圆枱仔。
我地有大有细*五大人两小朋友*
店员就两张细圆枱拍埋一齐坐,都唔算太迫
📍小越厨
荃湾享和街49号都城大厦地下D舖