2019-02-26 63 浏览
天寒地冻最好打边炉,之前老公讲过电视剧"荷里活有个大老千"其中一幕讲以前啲人系街边打边炉好有风味,咁啱今日屋企人来探我,就一家人来个街边风味边炉。大牌档有大牌档好处,揸车来到泊系附近,又睇到车,唔怕抄牌。坐落睇吓餐牌都好多选择,汤底可以选醉锅鸡、鸡煲、鹅煲、胡椒猪骨汤、卜卜蚬鲜鱼汤。我们选了卜卜蚬鲜鱼汤,起初我唔明咩系卜卜蚬,以为系豆卜蚬鲜鱼汤🤣,原来系形容汤底滚起时,蚬壳敲击煲底声音🤣,个名起得好贴切👍,而且汤底材料非常多,抵食!老公和姐夫最喜欢食炸向铃,所以一定要叫向铃,我们叫了紫菜即炸向铃,呢个向铃有两食,可以点甜酸辣酱,可以打边炉食,味道好好。游水中虾串:如其名,虾来到一串串,而且非常生蜢,脚仔不段郁,放落水应该游到水,$88,抵食!其他食物都好好食、好新鲜,而且大碟抵食!炸鱼皮鱼卜本地牛肩脊墨鱼滑西洋菜鹅肠云吞、菜肉饺

大牌档有大牌档好处,揸车来到泊系附近,又睇到车,唔怕抄牌。

其他食物都好好食、好新鲜,而且大碟抵食!

炸鱼皮

鱼卜