2018-01-27
食完一只名气大实际普通嘅三多炸鸡脾,向前边行经过一间面店,见到有花雕醉鸡卖,睇一睇以为自己眼花22元?好就等我死肥仔入去试一试。小型面店格局,望一望个餐牌,所有食物价钱都不唔算贵,基本上系平𠮶只,虽然多数食物同价钱系相比。但一于就试吓佢嘅牛腩同埋醉鸡。醉鸡原来系一只醉鸡脾。花雕酒嘅味道并未可以全部入晒鸡入面,但系呢只明显雪藏鸡价钱,就出奇冇雪藏味。虽然只有淡淡好轻微嘅酒香,但呢个价钱真系冇得讲,牛腩面嚟到个感觉其实真系好普通,唯一好奇系我叫嘅系清汤腩面,但系呢个根本就系普通鱼蛋档食嘅牛腩面一。一何来清汤?牛腩食落去并唔系煮到好霖。有口感,味道都几好。32元有成7.8旧牛腩。真系正。老板同服务员态度好好。好有旧时嘅人情味老店风味。其他客人都饮冻饮。系我好奇问有冇水卖。老板好好人亲自比杯水俾我,仲叫我慢慢饮唔够可以讲。一杯温暖嘅水,加一个温暖嘅老板。简单来讲呢间许记,值得再去
好就等我死肥仔入去试一试。
一杯温暖嘅水,加一个温暖嘅老板。
简单来讲呢间许记,值得再去