2021-01-05
差唔多成年冇食过韩烧,之前听过话哩间几好,所以特登嚟到Popcorn呢度揾到呢间试吓🥰🥰原来呢度都系用QR code点野食,真系又方便又环保呀!🥩肉类种类多呢度有牛丶猪丶鸡丶羊同海鲜,应有尽有!我就试左雪花牛仔肉丶牛五花肉丶西施牛肉片丶牛柳粒之类。牛五花肉有成块碟咁大,而且油脂分布均匀,都几好味😋!牛仔骨同牛柳粒较其他肉类厚,会有啲难熟,不过其实咬落去都几软架。另外牛肉片大约两只手指咁大而且较薄,烧完之后啱啱可以一啖食晒!🤟🏻👍多种熟食选择如果觉得烧烧下觉得厌,咁呢度就啱晒你啦,因为呢度有好多唔同种类嘅食物,例如冷面丶乌冬汤面丶辛辣面丶温泉蛋紫菜饭之类,炸物有炸鸡同埋炸鱿鱼,仲有各种泡菜同芽菜,鸡翼薯皇之类,最后梗系唔少得甜品啦,呢度仲有Dreyer”s 雪条丶木糠布甸丶泡芙等等!我自己嘅觉得呢度嘅冷面面条烟韧,味道酸酸地,份量又啱啱好几啖食晒,可以留返个胃食其他嘢!🤟🏻而乌冬同紫菜饭份量较多,味道正正常常,如果除咗肉类想食其他嘢都可以嗌吓㗎!
🥩肉类种类多
👍多种熟食选择