2023-04-07 38 浏览
琴晚收工又约咗朋友仔食饭😝我地拣咗新蒲岗一间日式海胆专门店,听讲呢度嘅海产都系新鲜直运到港㗎,餐厅装修几有日式家庭风感觉,灯光柔和几舒服🧘🏻‍♀️🍚海胆丼嚟到海胆仔就紧系要Try try主打菜海胆丼啦😋海胆份量多,而且系直送到港,相当新鲜!! 丼饭系由两款海胆组并而成,分别系北海道马粪既海胆同埋来自加洲既海胆,食落口唔会觉得苦,反而系不同层次的甘甜,肥美浓郁,带有一阵阵嘅鲜甘香甜味冲入口腔,推介大家嚟食依个海胆丼!🍚海胆三色丼花心既朋友仔如果想一次过试唔同款式,可以点依个三色丼!除咗有主打既海胆之外,仲有吞拿鱼蓉同埋大大粒既三文鱼籽~用附送既紫菜包住D海鲜,一次过放入口就满足你所有愿望!🐥明太子鸡翼十分推介依款小食畀大家,鸡翼表面烧得好香,就连鸡翼尖就烧得岩岩好唔会好㶶,加上里面明太子带上小小既辣,超惹味~👅🐔唐扬炸鸡一碟唐扬炸鸡有5只,每只都炸得皮脆又肉嫩多汁,记得要点埋酱汁同趁热食🐡味醂鱼干最后一款热食估唔到都相当出色,本身有腌制过既鱼干烧完之后散发一阵阵香味,咬落口唔会觉得好dry同痴牙,而且每一口都会感觉到腌制后既鱼香,甜甜地几过瘾📍海胆仔 (新蒲岗)新蒲岗衍庆街2-32号新蒲岗

🍚海胆丼
嚟到海胆仔就紧系要Try try主打菜海胆丼啦😋

🍚海胆三色丼

🐥明太子鸡翼

🐔唐扬炸鸡

🐡味醂鱼干

📍海胆仔 (新蒲岗)
新蒲岗衍庆街2-32号新蒲岗大厦地下Q号舖
  • 海胆丼