2018-02-02
今次轮到朋友介绍,话去长沙湾呢间元朗冰室,一睇就知系新开唔系好耐,一系就系唔扬眼既地方,因为我都成日去果头,都唔多觉眼,但去到门口,就发觉元朗冰室大大个招牌😂好养眼。不过事实都系开左唔系好耐。就试下你啦。我一向钟意食猪手,就叫餐厅特别推荐既烧猪手啦,可能因为即刻烧出黎,所以都需要等大概15-20分钟,我朋友个猪趴到左我都未到,系正常既,等下啦。终于都到左,哇!好大份!呢度绝对系三个人份量!大大旧肉,皮同肉分开,肥肉都好少,d皮烧到好脆,有d硬,开头食都觉得几好味,食多两旧就发觉太咸,有饭送就好d,点d黄芥末黎食,味道几夹唔错既,而且唔会太呛鼻,不过d肉就唔够汁,干得济。食多两旧会好饱。另外仲有一个黑椒汁,呢个黑椒汁同平时既唔同,甜甜地,捞饭一流,黑椒味唔会太出,几好。我fd既厚猪排配酸菜饭,猪排真心够后,而且够汁,又唔会有咋,容易咬,亲热食,好好味,炸到好脆。d酸菜又系我钟意食既!唔会太咸太酸,系甜甜地酸酸地,我最钟意!总括黎讲,虽然唔系非常极度好食,但呢个价钱食到呢个水准算系咁上下啦!46蚊厚猪排,98蚊原只猪手!抵食啊真心