2022-11-20 178 浏览
同朋友去左校长烧肉日韩料理,依度地方几大,到处都系打卡位,净系入门口嘅米奇都够吸引到我地黎张自拍。职员安排我地坐二人卡位,但唔迫,够摆野食,亦坐得舒服。呢度冷气够,唔焗促,光线柔和舒适。除左韩式烧烤,仲有唔同款式食物,例如刺身寿司区,职员几有心机摆放食物,吸引人黎食。刺身有八爪鱼、吞拿鱼、三文鱼、荣螺同埋几大只嘅牡丹虾,肉质弹牙爽口,非常新鲜,我地食完又食,都食咗十只🤣熟食方面选择都唔少,有蒸鱼、罗汉斋、鸡翼、金银蛋苋菜、菠萝咕噜肉、蟹柳西兰花、辣酒煮花螺、虾仁炒西芹等等。炸物有咖哩角、薯角、盐酥鸡 连炸香蕉都有。仲有沙律、点心,打边炉都有。饮品柜非常夸张,有自家制嘅花茶,满足各客需求,值得赞👍蒸鱼唔腥,鱼肉好嫰滑,我地都食左3旧;辣酒煮花螺唔系死辣味,系𠮶种好香味,少少辣,几惹味;盐酥鸡冇特别,但一边烧肉一边顶下肚,不知不觉都食左好多🤣黎到烧肉环节,食材种类多,有鸡翼,金沙骨,秘制叉烧,三文鱼骨腩,麻辣牛肉片、香蒜猪颈肉、咖哩鸡软骨等等,唔想烧腌左嘅肉亦有猪五花、牛五花、羊肉片,应有尽有 。味道方面,我地试左猪颈肉,肉质嫩滑,微微嘅蒜香,入味但又唔会太浓,好食。另外我地都烧左牛五花,

寿司

刺身

辣酒煮花螺、虾仁炒西芹

蒸鱼、罗汉斋

蒸鱼唔腥,鱼肉好嫰滑,我地都食左3旧;
辣酒煮花螺唔系死辣味,系𠮶种好香味,少少辣,几惹味;
盐酥鸡冇特别,但一边烧肉一边顶下肚,不知不觉都食左好多🤣
黎到烧肉环节,食材种类多,有鸡翼,金沙骨,秘制叉烧,三文鱼骨腩,麻辣牛肉片、香蒜猪颈肉、咖哩鸡软骨等等,唔想烧腌左嘅肉亦有猪五花、牛五花、羊肉片,应有尽有 。味道方面,我地试左猪颈肉,肉质嫩滑,微微嘅蒜香,入味但又唔会太浓,好食。另外我地都烧左牛五花,猪五花同羊肉片。羊肉味唔算浓;五花嘅油份够,容易烧出脆边,咬落外脆内软,最正系佢有黑椒同盐提供,贴心度💯

牛五花

甜品方面,都有好多特别嘅自家制甜品,啫喱果冻,旁边又有杂果、椰果同芦荟粒可以加上去食,都几好,当然唔少得雪糕雪条,仲有冰菠萝添。

呢餐烧肉真系冇得输👍
寿司