2024-12-11
前几日去左AIRSIDE嘅Chatterbox Café,呢间餐厅主打新加坡菜,好似好正所以试下佢!**黑酱油炒萝卜糕** 呢道菜色香味俱全,萝卜糕外脆内软,黑酱油嘅咸香味道恰到好处,令人一口接一口,完全停唔到口。**薄饼配咖哩** 薄饼香脆,咖哩浓郁,两者搭配得天衣无缝,令人回味无穷。呢个组合真系好特别,值得一试。**Fruit Rojak** 呢道沙律非常特别,混合咗多种水果同蔬菜,配上甜辣嘅酱汁,口感丰富且清爽。既有水果嘅甜美,又有蔬菜嘅清新,系一道非常适合夏天嘅开胃菜。**海南鸡饭** 呢道系Chatterbox嘅招牌菜之一。鸡肉嫩滑多汁,配上香气四溢嘅鸡油饭,再加上三种唔同嘅酱料,令呢道菜更加美味。每一口都能感受到新加坡嘅风味,令人仿佛置身于当地。**海鲜炒贵刁** 呢道菜用料丰富,海鲜新鲜,炒贵刁嘅口感Q弹,配上浓郁嘅酱汁,令人食指大动。每一口都充满咗海鲜嘅鲜味同炒贵刁嘅香气。**班兰蛋糕配椰子雪糕** 最后,我哋以班兰蛋糕配椰子雪糕作为甜品。班兰蛋糕松软香甜,椰子雪糕清凉爽口,两者搭配埋一齐,完美地为呢顿美食画上句号。
**黑酱油炒萝卜糕**
**薄饼配咖哩**