2021-08-06
自从尖沙咀𠮶间冇咗之后,都系要难得放假过海先会食呢间101手工涮涮锅🍲星期日lunch过嚟食,都有呢个好抵食嘅一人火锅set😆呢度嘅环境好阔落,坐得都好舒服,不过就有一个钟限时,都食得切嘅😌我叫咗台湾麻辣中辣嘅汤底🔥叫咗鲩鱼片、日式芝士竹轮卷、台中福茂贡丸同埋莴笋,配公仔面🤤男朋友就叫咗田园新鲜蕃茄汤底🍅配料系鲩鱼片、日式芝士竹轮卷、秘制台湾鸡件同埋韮菜猪肉饺,都系配公仔面🤣我𠮶个汤底好浓味,食食吓有啲咸。鲩鱼片其实系脆鲩腩嚟,要比啲牙力去食🤣我觉得最好食系贡丸,冬菇味好香,系我钟意食𠮶种贡丸嚟😍男朋友𠮶个汤底好甜,加埋公仔面索啲汤好好味☺️呢个lunch set亦会包咗一杯大大杯嘅嘢饮,我哋分别拣咗盆栽珍珠奶茶同盆栽特浓朱古力珍珠🥤真系好大杯😂但饮到底其实啲冰融到七七八八都好淡,建议叫少冰或者早啲饮多啲😂虽然呢个边炉味道唔算好惊艳,但铜锣湾呢个价钱嘅lunch,我觉得可以过吓口瘾,性价比算好高👍🏻