2022-11-28
📍杦 Ficus之前去个头买野,见到装修几靓,装过下个menu,今次特登去试!铺位系不当目位置,所以当日唔使等就可能入座啦~拣左两个SET,所以啲相系两个SET捞埋嘅野食黎。极级御膳 $980前菜、时令刺身(3款)、 一品料理、寿司(7件)、热汤及甜品杦 .料理长特选 $1480前菜、时令刺身(5款)、 一品料理、【龙虾鬼壳烧 或 日式黑鲍鱼】、寿司(7件)、热汤及甜品前菜有碗水云酢物仔,食落黏黏滑滑,酸酸地好开胃~刺身方面干目鱼薄造,卖相吸引,而且份量一啲都唔孤寒,叠到好高,大概有五块左右。千叶县黑鲍鱼 鲍鱼弹牙不韧,酱汁比起出面食嘅酒味偏浓。目光鱼一夜干呢个好惊喜,脆脆地咸味刚刚好,份量都啱啱好,连骨都食埋👍🏻寿司方面水准都偏高,如果拣$980个set食到呢个水准我觉得超抵!由寿司上嘅切纹睇到出师传好用心,寿司完全冇筋,用料都好新鲜!(上个月食完有米芝莲星星嘅竟然食到筋!!)玉子上嘅焦糖甜度适中,令我食晒成旧玉子~总结:会再帮衬,如果拣$980你个set我觉得好抵食!!
铺位系不当目位置,所以当日唔使等就可能入座啦~
拣左两个SET,所以啲相系两个SET捞埋嘅野食黎。
极级御膳 $980
杦 .料理长特选 $1480
前菜有碗水云酢物仔,食落黏黏滑滑,酸酸地好开胃~
刺身方面
千叶县黑鲍鱼
鲍鱼弹牙不韧,酱汁比起出面食嘅酒味偏浓。
目光鱼一夜干
呢个好惊喜,脆脆地咸味刚刚好,份量都啱啱好,连骨都食埋👍🏻
玉子上嘅焦糖甜度适中,令我食晒成旧玉子~
总结:会再帮衬,如果拣$980你个set我觉得好抵食!!