2022-07-12
⭐尖沙咀"人气沾面店" 💛 #HomeKongFood 冇几耐之前同家姐 @pinkpinkyoga 去咗食💛《元祖沾面专门店》好多人排队啊,咁有人气,入去试下先😋! 我地叫左个🍜黑蒜豚肉叉烧拉面 $88🦀极上芝士蟹皇沾面 $148 🍜黑蒜豚肉叉烧拉面拉面汤底黑蒜味浓郁,拉面唔太淋,烟韧度适中,配上浓郁嘅汤底,拉面好入味啊!里会有几件叉烧和流心蛋,叉烧肉质好嫰滑,软腍多汁,口感一流! 🦀极上芝士蟹皇沾面芝士海胆汁热辣辣,好香啊!闻到已经刺激紧味蕾!沾面口感丰富,烟烟靭靭, 沾上超浓郁芝士,好正呀!入面仲有好丰富嘅海胆!😍果然份量十足!而蟹盖上面嘅芝士,里面彻底地填满蟹膏,好足料!芝士控千其唔好错过!@gansohk地址:尖沙咀厚福街5-6号多富阁地下5号舖 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #元祖 #元祖沾面专门店 #元祖沾面 #foodporn #ramenlover #ramennoodles #hkfoodieblogger #香港美食 #美食推介 #尖沙咀美食 #厚福街 #拉面 #拉面控 #沾面 #hkfoodblogger #hkfoodblogger #hkfoodie
我地叫左个
🍜黑蒜豚肉叉烧拉面 $88
🦀极上芝士蟹皇沾面 $148
🍜黑蒜豚肉叉烧拉面
拉面汤底黑蒜味浓郁,
拉面唔太淋,烟韧度适中,配上浓郁嘅汤底,拉面好入味啊!
🦀极上芝士蟹皇沾面
芝士海胆汁热辣辣,好香啊!闻到已经刺激紧味蕾!
@ gansohk
地址: