2018-04-12
3月28日,又到左同老婆猪既纪念日!!知道老婆猪钟意食拉面,今次揾哂资料,带老婆猪到铜锣湾食金田家。呢间系OPENRICE TOP 30以内唯一一间拉面店,既然系咁,必来一试。 虽然间店比较细,不过黎到之后都唔洗点等位,我同老婆猪都饿饿猪了~就尽情点野食=) 我地叫左两个拉面,唐鸡块,饺子同埋炸薯饼。 要喂饱只猪仔=) 我同老婆猪既拉面虽然唔同,不过D味都差唔多,老婆猪就话D差烧好大哂,好正好好味,个汤底都几浓几够味,最重要系老婆猪食完之后都唔会话好口渴,应该都系冇哂味精A_A好味~好味~而且老婆猪都赞果到D辣酱好香,加落D面到好好味!虽然果四只饺子冇影到相,不过我觉得个味道一般,其实冇乜味,要点埋佢D酱先有D酸酸地既味,而个馅就有D肉有D菜咁,个皮就煎到好香好脆,但又唔会太油。其实都可以一试,但唔好太大期望。唐鸡块表现嘛嘛,D粉厚都算,鸡肉既质地唔嫩滑,又老又干,而冇乜鸡味……劣评,都冇咩好再评了~两块薯饼~有一个系紫薯馅另一个系有D肉既馅,味道普通,对于我黎讲冇乜新鲜感,可能系因为我细个果D食到惯哂。最后总结,系日本拉面黎果,呢间既价钱唔算系贵,但系D拉面几好食,拉面既性价比系
最后总结,系日本拉面黎果,呢间既价钱唔算系贵,但系D拉面几好食,拉面既性价比系唔错,大家可以放心一试,不过其实食物就唔建议大家试了。店面细,人唔算多,不过都全得唔够舒服,好彩都唔会太嘈,可以价到下计=)