2018-01-24 35 浏览
太子一向多野食,但拉面店真系少之有少,今日咁岩同朋友经过就一于入去试下。一入到去个格局就好似日本拉面店,有单人一格格既座位,亦都有一枱枱既座位,即使自己一个黎食都洗惊要同人搭枱呀。点餐方面,店舖已经采用现代化点餐,每枱都有一部IPAD类的东西供客人自助点餐,餐单内可以选择的食物不多,拉面款式只有四款,有一款还要是晚上六时后才有供应,我和朋友二人点了魂拉面、火魂拉面、一客饺子、一客八爪鱼波波仲有一杯日本梅子雪碧,非常丰富!朋友的魂拉面系好浓既豚骨汤配上紫菜叉烧同溏心蛋,一食落口豚骨汤味好浓烈,面身可以自由选择硬度,汤底同面配合之下,真系好好味! 至于我食既火魂拉面就系由蕃茄辣汤底组成,配料除左有紫菜叉烧同溏心蛋之外,仲有三文鱼肉碎同粟米。在选择辣度时,店员提醒了最好选择中辣,不然会食唔出辣味。个人感觉中辣的选择还不错,除左食到辣味之余,仲有食出啖啖既番茄味同豚骨汤味,口感真系几特别! 小食方面,饺子属正常水准,大家可以改为食八爪鱼波波,八爪鱼波波配上附碟的泰式辣酱令食落口感觉非常滋味!饮品方面,日本梅子汽水都几别,梅味雪碧岩哂同浓汤既拉面做个缓冲,对梅子不特别抗拒既朋友值得一试!两碗拉面

!
!饮品方面,日本梅子汽水都几别,梅味雪碧
岩哂同浓汤既拉面做个缓冲,对梅子不特别抗拒既朋友值得一试!
两碗拉面,两样小食,一样饮品,埋单二百多完,价钱同现时香港其他拉面店相若,但整体食物味道有中上水准,下次路经太子既朋友又想食拉面可以黎试下
!