2024-06-29 86 浏览
今晚在铜锣湾打完波,一行5人上联威食晚饭。点了4个𩠌,分别系芥兰炒猪颈肉,蒸水蛋,梅菜蒸鲩鱼,咸蛋蒸肉饼。先后已上了三个𩠌,兼且已食晒,还未见蒸水蛋,我就问落单的亚姊,点知佢答:『要蒸嘛,未蒸熟点食』,我跟住同佢讲,梅菜蒸鲩鱼,咁大只鱼尾都蒸熟,而水蛋反而未熟?我讲完呢句说话后,蒸水蛋立即出现,咁大家可以想想边个有问题。最唔要得,亚姊连睇都睇,就敷衍我话未熟。跟住食完埋单,行去俾钱,由于我们大家夹钱食饭,所以细面额纸币比较多,𠮶收银数完后,掷番$2落个兜处,找番俾我,我心谂你当我乞丐呀。呢d员工咁嘅工作态度,间铺等执笠,就系因为有呢d伙计,所以你唔好怪人地大陆抢晒你香港生意。员工服务态度差,如果咁唔钟意份工,你有权选择唔做,唔好得失d客
2024-06-29