2016-12-16 3186 浏览
昨日同朋友到此食午饭,appetizer 属行货嘢,唔紧要,我地差唔多食完,侍应先记得上面包,算啦,好过冇。main course 朋友点咗羊,我点咗西冷扒,侍应竟然唔问我地要唔要餐酒,我问 waiter 要酒牌都好似冇乜人理,最后我点个杯 house red,劲唔掂,估系属成本非常平嘅货色。到上菜,放低后侍应又即闪,哥哥姐姐,洗唔洗问下我地需唔需要加酱汁呢?我再挥手,问侍应可唔可以有酱汁,竟然问返我:「咁你想要咩酱吖?」我答,有冇芥辣酱?哈,竟然再问我:「咁要咩芥辣吖?」我心冇出声,想反问返,食羊食牛食咩酱,教下我得唔得?系呀,我地大乡里唔识点酒唔识叫酱汁架,教下我地俾微客人得唔得,ITC 㖞,大品牌酒店黎架㖞😡