2024-07-12 179 浏览
留喺大埔,唔一定要去泰国,都一样可以食到正宗地道泰式海南鸡, 俾我哋揾到一间位于大埔墟的麻甩鸡, 虽然门面比较细, 但胜在黄色够抢眼, 远处已经见到, 咁啱系糖水舖隔离, 难怪人头涌涌, 最后我哋嗌咗啲性价比好高嘅外卖, 返屋企同家人开心share食口水鸡翼嫲嫲辣辣, 而且一开两边, 辣汁渗入鸡翼肉质内, 好滋味呀!香茅鸡翼$24就有三只, 一打开外卖keep住热辣辣, 即叫即炸好香口!当然要试吓呢度招牌嘅无骨海南鸡饭, 半只都已经有鸡髀位置, $90好抵食, 先说鸡皮底下没有肥膏是薄薄的, 每一条鸡鸡肉肉质滑嫩, 配上三种酱汁点缀不同的滋味!吉列猪扒青咖喱饭, 配上一碗青咖喱酱汁, 不过咖喱汁比较杰身, 但胜在不太辣, 加上香脆嘅猪扒好惹味!总括嚟讲所有嘅食物味道唔错!

总括嚟讲所有嘅食物味道唔错!