2022-10-13 47 浏览
❧・大 坑 串 烧 小 店 今日黎到大坑既串烧店 - 黯 然 烧 魂 @aurora.taihang 虽然系小店经营 但味道不错喔所有串烧都系即叫即烧 得闲同朋友黎啤一啤都系一个唔错既地方🙊🙊𒀮黯然汁烧牛舌牛舌本身好厚身,烧得唔会太干,爽口得嚟唔韧推荐推荐‼️‼️‼️𒀮五花腩肉串肉味浓又juicy,油脂感重好正😈外面带啲焦香𒀮黯然猪颈肉串沾著惹味酱汁,烧到焦脆外边𒀮芫荽免治鸡肉棒《配日本蛋》好少见免治鸡肉棒会加入芫荽本身都几钟意食芫荽叫既我所以想试吓🙊🙊味道几特别先入口芫荽味会重啲之后会慢慢渗透出鸡肉嘅味层次感好丰富👐🏻👐🏻钟意芫荽嘅人千祈唔好错过😌𒀮脆烧白鳝肉质弹牙又有鱼嘅鲜香表面烧至金黄,皮脆卜卜𒀮焦糖菠萝菠萝外面有一层薄薄嘅脆焦糖juicy冇渣而且系新鲜菠萝🍍很鲜甜𒀮招牌海鲜砂锅粥 呢个海鲜粥入面有矶煮鲍鱼,蚬肉北海道带子同埋日式蟹膏材料新鲜一D都唔Hea 超足料粥底充满住海鲜鲜甜味尤其系有蟹膏个啖 超级鲜甜‼️𒀮爆浆芝士大啡菇 大大旧几啡菇 里面铺满芝士 再一啖咬落去非常juicy爆晒汁 每啖都好Juicy仲带少少黑松露味但系又唔会掩盖啡菇本身既香我见到每台都有一碟㗎😹😹📍黯然烧魂 大
❧・大 坑 串 烧 小 店

虽然系小店经营 但味道不错喔
所有串烧都系即叫即烧
得闲同朋友黎啤一啤都系一个唔错既地方🙊🙊

𒀮黯然汁烧牛舌
牛舌本身好厚身,烧得唔会太干,爽口得嚟唔韧
推荐推荐‼️‼️‼️

𒀮五花腩肉串
肉味浓又juicy,油脂感重好正😈外面带啲焦香

𒀮黯然猪颈肉串
沾著惹味酱汁,烧到焦脆外边

𒀮芫荽免治鸡肉棒《配日本蛋》
层次感好丰富👐🏻👐🏻
钟意芫荽嘅人千祈唔好错过😌

𒀮脆烧白鳝
肉质弹牙又有鱼嘅鲜香
表面烧至金黄,皮脆卜卜

𒀮焦糖菠萝
菠萝外面有一层薄薄嘅脆焦糖
juicy冇渣而且系新鲜菠萝🍍很鲜甜
招牌海鲜砂锅粥

𒀮招牌海鲜砂锅粥
呢个海鲜粥入面有矶煮鲍鱼,蚬肉
北海道带子同埋日式蟹膏

仲带少少黑松露味但系又唔会掩盖啡菇本身既香
我见到每台都有一碟㗎😹😹

📍黯然烧魂
大坑施弼街4号地舖
#大坑美食 #sharemyfoodin大坑 #BBQ #share串烧系列