2024-05-02
❝𝐂𝐚𝐟𝐥𝐞𝐱 𝐛𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐜𝐨𝐟𝐟𝐞𝐨𝐥𝐨𝐠𝐲❞旧店𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐨𝐥𝐨𝐠𝐲重返铜锣湾,新增晚市时段,有更多主食、蛋糕拣✨旧店时期的𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞及𝐭𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮已经非常出名,搬到大铺后,依然人气高企,周末有可能会好快售罄,建议早啲或者平日嚟啦!࿐🍰𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 $𝟓𝟖💫招牌芝士蛋糕,请你一定要试💚抹茶回甘味浓郁,蛋糕呈半流心状态,入口即溶,非常软滑,带微微咸香芝士味,唔会过于甜腻,绝对会再𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞.ᐟ.ᐟ.ᐟ🐷𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐇𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 $𝟔𝟖第一次食咸味𝐜𝐚𝐤𝐞,黑松露酱及𝐡𝐚𝐦油香突出,感觉有啲似平时配芝士食(争杯酒🤣),非常冲击味蕾,本身惊中伏但出奇地夹🩶🥓𝟐𝐧𝐝 𝐁𝐞𝐬𝐭 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 $𝟏𝟏𝟐💫酱汁质地浓稠,芝士味浓郁,意粉超级挂汁好入味,虽然稍为偏咸,不过整体都好高质!另外仲可以+$𝟑𝟎配开心果酱,听店员讲系米兰近期好𝐡𝐢𝐭的食法,开心果酱好足料,坚果味极浓,估唔到与卡邦尼的芝士味又几夹🤭🦐𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐚𝐤𝐬𝐚 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 $𝟏𝟑𝟖💫叻沙意粉较重香料味,偏向少少辣,好惹味,海鲜份量颇多,青口、大虾食落都
࿐
🍰𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 $𝟓𝟖💫
🐷𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐇𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 $𝟔𝟖
🥓𝟐𝐧𝐝 𝐁𝐞𝐬𝐭 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚 $𝟏𝟏𝟐💫
🦐𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐚𝐤𝐬𝐚 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 $𝟏𝟑𝟖💫
叻沙意粉较重香料味,偏向少少辣,好惹味,海鲜份量颇多,青口、大虾食落都几新鲜,肉质弹牙
🍵𝐔𝐣𝐢 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟓𝟐💫
🫐𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐨𝐝𝐚 $𝟒𝟖