餐厅: 健康齋廚
资讯:

2018-09-08 520 浏览
近几次同屋企人去完黄大仙拜神,一般都黎呢间健康斋厨 食素,第一次黎系个朋友介绍。呢度优点系抵食大件好食又亲切觉得而家斋店越黎越多,可能因为好多人都健康佐,但问题系好多都偏贵。但呢间就唔同,价钱好公道,好似今日叫佐三𩠌一汤,大大碟埋单都系2百蚊,真系唔好话食斋,就算茶记都无佢咁平﹗仲要系大大碟好好味﹗今日我地一行三人点佐一个二人餐加多一个罗汉斋炒面,因为之前食过D 野食好大碟,都唔敢点太多,费时又浪费啦西湖牛肉羹,真系好足料GA ,个汤又够焦身,我钟意饮呢个汤仲多过传统个只呢个罗汉斋炒面我次次黎都会叫GA,真系超级大碟,D 料系舖满晒个面,外围的炒面好松脆,基本上大半碟都系俾我食晒,而最紧要系佢炒得一D都唔油腻呢碟榄菜四季豆炒素鸡,佢真系落好多榄菜,好浓味,素鸡都好给力,落佐好多,连食开肉既舅父都劲钟意食。黑椒茄子鲜竹煲,呢个都算系一个几特别既茄子煲,黑椒做茄子煲我都系第一次食,但味道都真系相当夹。呢间店暂时系我食过最抵食既斋店,不过最唔好系离我屋企太远,如果唔系做一间常餐店真系无得顶
呢度优点系抵食大件好食又亲切

西湖牛肉羹
罗汉齐炒面
,而最紧要系佢炒得一D都唔油腻
榄菜四季豆炒素鸡
黑椒茄子鲜竹煲