2023-10-18 42 浏览
最近阿妈话我听青衣城开咗间酸菜鱼,只色你好钟意,上网揾吓原来佢就系姚姚,决定星期日做野前带阿妈去食下。铺头好干净,装修都好新净,我嗱嗱声拎咗份Menu睇,个店员不断介绍麻辣香锅,不过第一次食,听下人介绍都好,选择困难症。话说疫情之前我都好钟意一个人返大陆食辣嘢,贪佢哋个味道好浓郁够风味,直到疫情就无机会食,慢慢我都唔记得咗呢个味道,点知竟然喺姚姚酸菜鱼揾得返!麻辣香锅 (腩肉/鱼片头/牛柏叶/鸡软骨/鱿鱼)重点推介鸡软骨!炸过嘅鸡软骨零舍香脆可口,另外配料都好多,吸收晒啲辣味,啱晒我呢啲钟意食麻辣嘅人。头盘叫咗两个,麻辣牛腱同埋蒜泥白肉,蒜泥白肉简直系焦点,用腩肉去卷着啲青瓜,麻得黎带点清爽!总括黎讲,第一次食姚姚酸菜鱼已经可以列入我既饭堂,大家不纺一试。

麻辣香锅 (腩肉/鱼片头/牛柏叶/鸡软骨/鱿鱼)

• 麻辣香锅