2016-04-13
其实一早已决定嚟呢度食LUNCH,但去到楼下又想睇其他楼层食咩,点知接咗一张传单后就好似有个千手观音响你面前咁,其他人嘅传单都队晒比你,上到去更加觉得生意好难做,因为全场得两枱客咁大把,唔怪得楼下咁进取啦! lunch menu都好多选择,最终叫咗个2人年糕㶽($145),前菜随即奉上~ 泡菜-唔算太辣但爽脆,鱿鱼丝-甜甜地,就系鱿鱼丝咁啰,豆腐皮-都系甜甜哋无咩特别。食食吓前菜醒起好似有汽水送架,问吓店员姐姐,佢先话系呀,有可乐同ZERO两种。可能系送嘅所以选择少D呱! 虽然得两枱客,但都等咗成20分钟主菜先到,原来好鬼大锅,呢个应该叫做部队年糕锅,因为D材料其实都差唔多。 面-够烟UN,好弹牙大量年糕-都几烟UN,OK菜肉饺子-有成5粒,可能一路煮住,太过稔,菜肉都煮到无晒质感咁肠仔-一般脆皮肠咁鸡蛋一只半另外都有足够蔬菜,可以减少油腻感,包括有红萝卜,翠玉瓜,大葱,洋葱,京葱食食吓,店员队多碗紫菜饭过嚟,真系当堂眼都突埋!虽然我都好食得吓,但呢个SET真系两个男人都未必食得晒! 紫菜饭嘅紫菜好脆带点点咸味,再加埋芝麻同生鸡
面-够烟UN,好弹牙
大量年糕-都几烟UN,OK
肠仔-一般脆皮肠咁
鸡蛋一只半
紫菜饭嘅紫菜好脆带点点咸味,再加埋芝麻同生鸡蛋,无得顶呀!
赶住返工,竭尽所能都未能食晒成盘年糕,下次都系拣个冷面算啦,或者问吓可唔可以3个人食呢个set呢!
午市免加一又唔驶等位,都确系一个不错嘅选择嘅!