2022-08-09
得鬼混😈,除左要掉低大王🤴🏻之余当然要去神秘𝐝既地方啦🔦之前系铜锣湾鬼混过😜知道餐厅🍽最近系西环重开🎊忍唔住要即刻去古老大宅🚪探险🗺 • 食野😋~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Mains▪️▫️全素早餐 • V🌱 ($148)(薯饼 • 炒杂色蔬菜 • 炒蛋 • 大啡菇 • 沙律菜 • 面包 可(加+$48)升级贝果🥯)👏🏻冇茄汁豆既𝐀𝐃𝐁💃🏻💃🏻贝果🥯拣左焙茶麻糬口味🫖💕面包控必加 • 打卡控📸都必加💕真材实料,唔系空气,有重量🤗表面加左花瓣🌹 • 再洒满焙茶粉🤎扎实🤌🏻 • 烟烟韧韧🤓既𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥🥯包住🤲🏻另一种烟韧口感既麻糬🤍其他配菜 : 我最推介💁🏻♀️️焗大啡菇,除左表面加左芝士焗🧀切开仲有洋葱粒🧅,唔干又有菇汁💦.▫️香煎鸭肝配封门牛柳($288)封门牛柳🥩生熟控制得超好🔥中间粉粉嫩嫩💕,牛味劲浓🐃鸭肝🦆有𝟐件,切开个下🔪𝐝鸭油 & 香味系中间爆渗出黎🤤连伴碟大厨👨🏻🍳都劲用心衬色配搭🎨粉红色超脆虾片🦐 • 爆汁蕃茄仔🍅 • 芦笋🌱 • 萝卜仔🥕好多颜色,劲𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈最得意系有枝唧唧,俾你自己加酱汁🤎.▫️龙虾沾面($188
当然要去神秘𝐝既地方啦🔦
之前系铜锣湾鬼混过😜
知道餐厅🍽最近系西环重开🎊
忍唔住要即刻去古老大宅🚪探险🗺 • 食野😋
▪Mains▪️
▫️全素早餐 • V🌱 ($148)
(薯饼 • 炒杂色蔬菜 • 炒蛋 • 大啡菇 • 沙律菜 • 面包 可(加+$48)升级贝果🥯) 👏🏻冇茄汁豆既𝐀𝐃𝐁💃🏻💃🏻
贝果🥯拣左焙茶麻糬口味🫖
💕面包控必加 • 打卡控📸都必加💕
真材实料,唔系空气,有重量🤗
表面加左花瓣🌹 • 再洒满焙茶粉🤎
扎实🤌🏻 • 烟烟韧韧🤓既𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥🥯
包住🤲🏻另一种烟韧口感既麻糬🤍 其他配菜 :
我最推介💁🏻♀️️焗大啡菇,除左表面加左芝士焗🧀
切开仲有洋葱粒🧅,唔干又有菇汁💦 .
▫️香煎鸭肝配封门牛柳($288)
封门牛柳🥩生熟控制得超好🔥
中间粉粉嫩嫩💕,牛味劲浓🐃 鸭肝🦆有𝟐件,切开个下🔪
𝐝鸭油 & 香味系中间爆渗出黎🤤 连伴碟大厨👨🏻🍳都劲用心衬色配搭🎨
好多颜色,劲𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈
最得意系有枝唧唧,俾你自己加酱汁🤎 .
▫️龙虾沾面($188)
龙虾🦞放系正中间劲抢眼🤩 够新鲜好易起肉,一下成条起出黎😳
食落好弹牙🤓 虽然叫沾面,但上枱时,
大厨👨🏻🍳已帮我地沾好左🍝
条条都挂满浓浓既龙虾🦞酱汁🧡
面条少少粗身🤏🏻,有口感,唔会淋𝐁𝐚𝐭𝐁𝐚𝐭😌 .
▪️Dessert▪️
▫️迷幻蓝菇($98)
打开玻璃罩会有烟出💨
记得❣️要𝐑𝐞𝐚𝐝𝐲定相机影相📸
我觉得🍄仔好有童话故事既感觉🏰
忍唔拎住系咁影相🤳🏻
系酸酸甜甜既士多啤梨🍓 • 芒果🥭雪芭🍨
望落👀 • 食落🥄都劲有幸福感🥰 .
▪️Drinks▪️
▫️桂花金橘苹果沙冰 ($52)
钟意依种有𝟐种层次✌🏻
上层沙冰🧊质感,下层冰冻既液体❄️
唔洗成杯冰,唔怕敏感牙齿🥶🦷
沙冰坚有加苹果🍎打碎,唔系用香料糖浆😚
表面仲加苹果片🍎 • 叶☘️装饰 .
▫️Flat White ($42)
咖啡师☕️好有料 • 劲出色呀💯
饮左成大半杯都仲𝐊𝐞𝐞𝐩到个拉花💗
(*有图有真相🤎)
啡味☕️ 奶味𝐁𝐚𝐥𝐚𝐧𝐜𝐞得几好 .
▫️Hot🔥 • Ginger Honey Coffee ($48)
饮落姜味出得黎又唔会好辣🤪
蜜糖够滋润,又唔会太甜🍯
虽然听落好似好冬日感觉☃️
不过当日落雨🌧,个人冻冰冰🧣
女仔又好易手脚冰冷🥶 推介俾靓靓们💃🏻 .
▫️Hot🔥 • Chamomille Liquorice ($42)
唔系用茶包,而且劲足料🤩
系塞满个茶隔嫁🫖
无加糖配甜品一流🤭 .
🔺以上价钱 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服务费
🔺餐厅🍽分左上下𝟐层,虽然堂食位🪑主要系上层,但下层同楼梯位都好用心布置🖼,真系行到边到系打卡位📸
记得著靓𝐝👗💄,再带个摄影师朋友仔🤣
🔺座位有篮🧺俾客人放随身物品,唔洗揽住个袋食👜
🔺𝐌𝐞𝐧𝐮📖有素食🌱选择