2022-06-18 67 浏览
版主对于泡芙要求低过地底泥,系donki急冻泡芙已经完全满足到我嘅前提之下,决定要戴一戴头盔:口味呢啲嘢好个人㗎啫,读食评都系唔好太认真噢各位^ω^Owl’s choux 有几出名相信唔使我多讲,每次行过k11见到条人龙都应该知道佢咩料,话晒都系米芝连美食推介呀!上次俾fd威逼利诱之下,冒雨等咗半个钟(汗)仲要咁啱四个女仔食饱饱,所以最尾都系买咗2个嚟share食,排半个钟先买得2黎讲…有啲后悔嘅其实,因为佢真系几好味㗎衰鬼!!焦糖炖蛋泡芙 crème brulee | 7.5/10即叫即烧果然系唔同啲,个炖蛋外面暖暖地,再加上有阵焦香味,感觉零舍新鲜ಥ_ಥ 跟住重点系啲custard filling系雪柜拎出嚟即刻挤入去,所以入口个刻系外热内冻,令我谂起冰火菠萝油!泡芙个皮系松脆嘅,唔似我平时食开个啲freezer version with their classic淋zizi 皮(虽说我唔care),系几不错的日式焙茶奶油泡芙 hojicha | 7/10茶香好足,cream好滑,唔系好甜,ehhhh..ehh….都唔系好谂到点形容佢了(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)整体唔错,我觉得好食但未去 “哗

焦糖炖蛋泡芙 crème brulee | 7.5/10

日式焙茶奶油泡芙 hojicha | 7/10
茶香好足,cream好滑,唔系好甜,ehhhh..ehh….都唔系好谂到点形容佢了(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)整体唔错,我觉得好食但未去 “哗好好食呀 + 无限心心眼” 嘅水平

总结:好食,老板nice,短期内唔会想再排队,有人买俾我就会啪十粒,完