2023-10-21
呢间食店嘅地点唔系经朋友介绍都好难发现,估唔到地点咁就脚,下次要同成班同事一齐去围炉取暖先得喇!感觉上就系隐世美食,我以为我自己系火锅奴,估唔到星期六嘅下午都咁多人上嚟打边炉真系好有气氛呀!第一次帮衬「小鱼儿」,上网见到而家做紧75折劲抵食,天气开始转凉系时候食下火锅,星期六嘅下午一行两人到咗个重庆鸡煲(半只鸡),叫咗个小辣,味道啱啱好,香辣浓郁,有少少麻嘅感觉,非常地道,让人欲罢不能! 鸡肉质地鲜嫩多汁,入口即化,鸡肉好入味!而且呢度嘅配料劲多选择,我哋拣咗金菇同娃娃菜,呢两日系最吸味道的配料,果然不负所望,而且估唔到屙㗎啲牛肉细嘅份量都有咁多,肉质juicy😋。另一这店的独特魅力就系呢间店舖除咗一般嘅鸡煲仲有串烧,绝对没有令人失望,我哋叫咗两吋鸡软骨、一串牛舌同一串烧菠萝!我估唔到佢哋串烧嘅价钱咁抵食,唔食鸡煲净系食串烧都好正,鸡软骨消得外脆香口,牛舌我就比较一般因个人喜欢日式嘅烧法,最值得回味嘅就系烧菠萝,佢烧完只菠萝再喺外面洒咗糖烧一烧,外脆内软,超级juicy,最适合秋天嘅甜品😋😋😋!我觉得鸡煲同菠萝我下次一定会在encore嘅!