2022-08-15
1934 浏览
台湾程班长走左之后,荔枝角亿利仍然有呢条充满人气嘅黑布小巷⬛️🟡 出升降机🛗嘅人潮全部都系向住小巷走去😳 整体上小巷比人感觉系几舒适同干净☺️ 小巷嘅大名听就听得多,难得终于黎到梗系要试晒佢地最出名嘅吐司🍞、卤肉饭🍚同三色圆啦😎1️⃣ 慢烤鸡腿芝士蛋吐司🍞 💰$53 (超级推荐💯)一黎到就哗左出黎😲 咁大件嘅咩~!多士外层烘得好香脆💥 松软之余唔会好干,里面仲充满牛油香🧈 按压吐司就会见到蛋浆爆泻嘅状态😲 鸡腿肉好大件又厚肉🐔 甜甜地嘅酱汁令人劲开胃🤤 完全令整件吐司升华😍 芝士🧀量仲要毫不吝啬😳 厚厚一层铺垫喺吐司最底防漏其实几贴心😚 啖啖芝士会唔会太幸福😊 真系好味到要再翻桌先得😎👍🏻p.s.记得一定要带店员提供嘅手套🧤食呀~ 太足料太多野爆出黎~ 真系会食到有dddd狼狈架~2️⃣ 古早味手工卤肉饭🍚 💰$48卤肉份量绝对唔嘢少😲 卤肉系密铺住成个饭嘅面层🍚 好少食卤肉饭系咁多卤肉😳@听闻传统台式卤肉饭都系咁的~ 饭粒同饭底都充满猪油🐽 几岩捞饭🍚卤肉都系偏肥嘅部份比较多,卤肉饭爱好者一定停唔到,不过可惜🧒🏻👦🏻都唔太嗜肥肉🥺3️⃣ 芋头椰汁三色圆 💰$46椰汁几香几浓稠,芋头基本上已同椰汁融
1️⃣ 慢烤鸡腿芝士蛋吐司🍞 💰$53 (超级推荐💯)
2️⃣ 古早味手工卤肉饭🍚 💰$48
3️⃣ 芋头椰汁三色圆 💰$46
椰汁几香几浓稠,芋头基本上已同椰汁融合。三色圆三只味分别系紫薯、芋头同番薯🍠 烟烟韧韧好好咬 👅 如果比例上再多d或者加埋西米就perfect池🙈
4️⃣ 花枝丸(配淮盐) 💰+$28 (跟餐加配价)
叫吐司仲可以用加配价试唔同嘅台式小食🤤 花枝丸咬落都几弹牙,入面都有唔少花枝粒,淮盐可以再落多dddd就正晒😎