2025-01-19
喺将军澳想食小笼包,都唔系有好多选择,今日就拣咗黎呢间。周末午市时段,唔算太多人,可能因为咁,环境都比较静,可以慢慢叹茶、好好倾计。小笼包都算系皮薄馅靓,一笼可以拣6只或10只,配埋醋同埋姜丝,衬热食都真系几好味生煎包个包质做得几好,即叫即煎所以食落热腾腾,个底香脆,如果入面多d汤就更加好喇!萝卜丝酥饼正常水准,唔会太油腻,入面个萝卜都几多汁,够味,如果再大只少少就更好喇!赛螃蟹黎既时候系有一只生蛋喺中间,比食客自己捞入个𩠌入面,呢种传统食法终于回归啦!以往好多餐厅可能因为covid或卫生问题唔提供生蛋,好影响呢个𩠌,而家咁样就真系可以原汁原味咁食啦!上海炒饭正常发挥,碟饭个色虽然比较深色,但味道唔会太咸,做番上海茶有浓酱既特色炒油麦菜味道ok,不过明明落单时拣咗少油,但食落却觉得几油,呢个就有少少失望。整体黎讲,呢餐饭既食物大致唔错,下次会再去试其他菜式。
整体黎讲,呢餐饭既食物大致唔错,下次会再去试其他菜式。