2022-01-08 194 浏览
啱啱喺天水围放工,想去食日本嘢,上左T-town望一望,见到天鸟既餐牌好唔错,好似有和式家庭料理、寿司刺身、串烧和窝物等等,于是我地就入去试下啦。我哋好好彩,员工比左卡位我地坐,位置十分宽敞舒适。鲷鱼寿司餐厅上菜速度好快,落单冇几耐就黎咗第一道菜。鲷鱼唔错,而且配搭柚子调味,几醒胃!钻石丼丼饭摆得好靓仔,而且份量都唔细,性价比极高! 丼饭材料包括黄金尤鱼,芥末八爪鱼,角切三文鱼,希灵鱼,带子,蟹子同虾。。。鱼生质素正常,系略嫌寿司醋落得多咗,食落有少少酸,但整体黎讲,都值得推介。牛肉寿喜烧定食一入餐厅门口见到有人食已经决定左要嗌!一上枱,火锅堆到劲高,见到已经有啲兴奋!火锅材料都好丰富,除咗肥牛之外,仲有唔同同种类既蔬菜,意想不到既系佢有放埋羽衣甘篮同秋葵。羽衣甘篮可以吸到好多寿喜烧汁!除咗菜之外,佢哋亦放咗唔同种类既菇同埋豆腐。牛肉切得好薄,唔会太鞋。加上咁多配菜,绝对系饱肚之选!盐烧厚切牛舌心 原本见佢$62 都有少少却步。但本人实在太钟意食牛舌,都系忍唔住叫咗。牛舌烧得好靓仔,唔会烧到太干太焦黑。而最紧要既系,佢真系好厚切同埋牛舌真系好腍身! 食落外脆内软,盐烧调味少少偏咸咗,但

我哋好好彩,员工比左卡位我地坐,位置十分宽敞舒适。

鲷鱼寿司

钻石丼

牛肉寿喜烧定食

盐烧厚切牛舌心
原本见佢$62 都有少少却步。但本人实在太钟意食牛舌,都系忍唔住叫咗。牛舌烧得好靓仔,唔会烧到太干太焦黑。而最紧要既系,佢真系好厚切同埋牛舌真系好腍身! 食落外脆内软,盐烧调味少少偏咸咗,但整体高分之作!

串烧免治鸡肉
串烧火喉真系唔错。免治鸡肉入面有少少鸡软骨,口感唔错!酱汁加埋少少紫菜碎,最重要既系有埋个生蛋黄!

真系值得一试!物超所值!😆😆👍👍💓💓