2014-12-22
旧年用Regal Card储分换咗富豪酒店餐饮券,仲有$1500未用,提早做冬散叫用埋佢。蜜汁叉烧半肥瘦香软腍滑好滋味。龙井茶香虾仁既有茶叶的清香,河虾鲜美爽脆。黄金芙蓉斑球,刚炸起嘅斑块被流沙般嘅咸蛋黄包住非常烫口,鱼肉嫩滑,咸蛋黄惹味,炒蛋白既有蛋黄香又有加入忌廉的奶香滑!😋 黑松露海皇冬蓉羹散发幽幽松露香气。蒜片一口牛柳粒嘅蒜片香脆,牛柳软腍。温公素斋煲有浓浓嘅南乳味道。茶皇熏鸡热食香脆,冻食茶熏味更出众。九皇爷干炒肥牛河唔太油冇过咸够色水又多牛肉。其余瑶池虾干杂菜煲、鲍汁鸡粒炒饭亦不错。糖水送红豆沙,略甜但起沙的。帮衬买萝白糕券,经理仲送埋我嘅至爱蛋白杏仁茶,饱ed都忍唔住食哂😜7个大人只需补水三百多元,如果唔用餐饮券有75折。饮饱食醉,之后仲可以行数字屋连锁店买嘢,劲开心﹏
其余瑶池虾干杂菜煲、鲍汁鸡粒炒饭亦不错。