2019-07-22
呢间摩洛哥菜好食🇲🇦-上次介绍咗一间中东餐厅🤗估唔到都咁受欢迎😬但其实我觉得呢间好食啲哈哈😈不过其实呢间摩洛哥餐厅系埃及人开嘅😂好似系😎【Moroccan Pumkin Soup】$70 浓稠到好似南瓜蓉咁🎃饮完都饱咗一半😂【Crispy Prawns】$78 其实呢个系沙律嚟㗎🥗不过个虾真系炒得几香嘅🍤亦都冇咗另一间调味过重问题😌【Moroccan seafood paella】$210 呢个海鲜焗饭好食💁🏻♀️比起系外国食好味好多😌系外国冇电饭煲(?)好多时都会生米咁🙃【Mediterranean grilled tiger prawns 】$205 烧大虾都几大只😛( 咳咳,好似讲紧废话咁🧐)酱料调味都几好食👻因为上次系另一间岩岩食完好多Tajine👳🏾♀️所以今次食下其他野💁🏻♀️可能因为叫嘅野食唔同,感觉上就唔系好有北非嘅感觉🤷🏻♀️不过系仲好食嘅👯♀️-两款cocktail的酒味较重🥂【Sandy strawberry 】$70【Arabian Nights】$70 但都系偏清新酸酸甜甜的🍹=========================Le Souk地址:G/F, 4
=========================
Le Souk
地址:G/F, 4 Staunton Street, SOHO, Central
=========================