2023-01-05 145 浏览
上环凤城酒家最近装修完新开张✨嗱嗱临同朋友喺年末之前食餐好,主打顺德巧手小菜,维持传统风味,故乡系顺德的我当然要支持下!小店仲有VIP房一家人食团年饭又多个选择👨‍👩‍👧‍👦VIP房有min charge 但如想要私人空间就不妨考虑下。一坐低叫茶,小店竟然有白桃乌龙或荔枝红茶,有别普通的传统茶叶,几啱年轻人口味!菜式方面都唔欺场,龙袍四季豆用咸蛋黄混合炸浆炸到金黄!食落邪恶又香口。生菜鹌鹑松都几考刀功,炒得几有镬气!百花莲藕饼都系巧手之作滑嘟嘟炒奶有少少似上海style的赛磅蟹,都试到大厨炒功!食惯左炸鲜奶的不妨一试!另外金皮炸子鸡都系令人流哂口水,肉质仲好嫩滑,色泽好吸引!最后无饭落肚又点得?招牌凤城炒饭炒到粒粒分明,香口非常!最后甜品的蛋白杏仁茶及西米焗布甸都系水准之作,杏仁茶仲有件饼跟住!(听讲西米焗布甸好快就卖哂🤭)最后追加多一笼红枣糕,甜度恰到好处,跟茗茶一起食没有可挑剔之处,饭后甜品有佢就劲满足了!

生菜鹌鹑松都几考刀功,炒得几有镬气!
百花莲藕饼都系巧手之作

• 凤城炒饭