2024-02-26
「一日一啤酒,🍻医生快快走」全店都充满呢啲搞笑金句(〃∀〃)今日突然好想食越南嘢,呢间餐厅装修走新潮风格,除咗有越南风格嘅灯饰,仲有墨绿色嘅梳化配搭,播放轻快嘅越南歌曲,令到人有一种轻快嘅感觉。ヽ(✿゚▽゚)ノ🍴厨师推介蛋白黄咖喱配🍤大头虾 $198蛋白黄咖喱椰奶味好重,偏甜唔辣,质地上比较杰身,配搭入面劲腍嘅薯仔同洋葱,送饭一流,呢个属于小朋友都食得嘅咖喱,加少少辣就会更出色!虾🦐大小中等,好似软壳蟹咁经过油炸,好喜欢食虾头位置,因为入面仲有少量虾膏,香味超浓郁。⭐️+$15 蒜蓉包 (4件)呢个蒜蓉包好惹味,超级脆卜卜,表面蒜蓉酱调味啱啱好,配咖喱一流。🍴小食拼盘A$149(永安春卷X2 / 龙川手撕鸡檬纸卷X4/ 高岭秘制猪颈肉 X4/ 边和黑糖凤爪沙律)当中秘制猪颈肉最好食,外焦内爽,属于小食中的经典菜式。凤爪属于重口味之选,肉质超级腍仲要冇骨啖啖肉,配合自家酱汁非常开胃,但酱汁偏酸,如果减少少酸度会更好食。饮品🍹鲜薄荷青柠梳打 $33青柠和薄荷呢个配搭越match,可以中和其他菜式嘅油腻感,感觉清新。💛呢间属于区内越南菜之选,蒜蓉包超级好食,其他嘢食味道都有水准,价钱以ғᴜsɪ
全店都充满呢啲搞笑金句(〃∀〃)
🍴厨师推介
蛋白黄咖喱配🍤大头虾 $198
⭐️+$15 蒜蓉包 (4件)
🍴小食拼盘A$149
当中秘制猪颈肉最好食,外焦内爽,属于小食中的经典菜式。
饮品🍹
鲜薄荷青柠梳打 $33
💛呢间属于区内越南菜之选,蒜蓉包超级好食,其他嘢食味道都有水准,价钱以ғᴜsɪᴏɴ菜嚟讲算系合理。
#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔沙田店 #沙田美食