餐厅: 小越廚
资讯:

2024-04-15 57 浏览
行过见佢地嘅二人餐好抵食,二百头有两个主食、一个沙律、三个小食同两杯饮品,咁就俾佢地吸左入黎😆✨人气二人套餐$228▪️叻沙香茅猪扒汤河粉汤汁浓香椰奶味,唔太辣,有猪扒、虾仁、豆卜、鸡蛋等系入面,材料丰富。猪扒沾粉炸过,河粉较为吸汤,建议食快啲▪️招牌火车头汤河粉配料都摆得好满,有齐牛腩、肥牛同牛丸,汤底几重味,如果有埋辣椒同柠檬汁会更好▪️青木瓜沙律沙律比想像中大碟,味道偏酸,辣味唔重,清新开胃▪️小食小食可以拣三款,每款都有三件,我就拣左蒜香鸡翼、河内芋头海鲜春卷同泰式酸辣凤爪,凤爪较辣,鸡翼调味较淡,胜在够香口▪️越式蔗虾+$30外层香脆胀卜卜,虾胶爽弹,啖啖肉嘅口感😋▪️咸柠檬七喜▪️牛油果奶昔+$20见呢个平时唔系好多地方有,味道香甜,口感幼滑,推荐一试🌟开头见得一个女店员做晒楼面、出餐同厨师,觉得佢都好辛苦。虽然返得深圳多,但间唔中都要支持吓本地嘅小店🫶🏻唔系佢地就好快消失,呢到嘅价钱都算亲民,唔洗300已经食得好丰富

✨人气二人套餐$228

▪️叻沙香茅猪扒汤河粉

叻沙香茅猪扒汤河粉

▪️招牌火车头汤河粉

招牌火车头汤河粉

▪️青木瓜沙律
沙律比想像中大碟,味道偏酸,辣味唔重,清新开胃

青木瓜沙律

▪️小食

▪️越式蔗虾+$30
外层香脆胀卜卜,虾胶爽弹,啖啖肉嘅口感😋

越式蔗虾

▪️咸柠檬七喜

咸柠檬七喜

▪️牛油果奶昔+$20
见呢个平时唔系好多地方有,味道香甜,口感幼滑,推荐一试🌟

牛油果奶昔

叻沙香茅猪扒汤河粉