2021-04-14 164 浏览
今日同朋友收工好想Happy Hour呀,于是就去咗铜锣湾外街嘅一间餐厅食个饭饮番杯~呢度主要以4courses menu做晚市,不过如果唔够都可以散叫啲小食填饱个肚~•干邑龙虾汤🦞•-虾味浓厚,质感滑身。而且汤入面仲有龙虾肉,丰富口感。餐厅仲配埋厨师自制嘅小餐包,好香浓嘅芝士味~•蒜片榄油辣椒煎虎虾 (2只)🦐•-Appetizer我就拣咗煎虎虾,师傅利用铁板保持温度,即使连埋满满嘅橄榄油都唔觉得油腻~另外仲夹埋竹炭包,可以沾埋香辣嘅橄榄油同九层塔一齐食。•澳州M6威灵顿牛柳🥠🥩•-maincourses选择咗平时餐厅好少有嘅威灵顿牛柳~外皮焗得好靓,好有光泽,切开时有松脆嘅声!而内里包咗层蘑菇同埋火腿保护牛柳,焗嘅时候都唔怕牛柳overcooked~值得一赞嘅系牛柳keep到medium well,而且肉汁保留到!最后甜品就系香桃雪葩,甜度适中,唔系果汁嘅死甜味,味道相当唔错~•Whisky Sour🍸•-最后又点少得嚟番杯cocktail chill下呢!面头有微微嘅泡沫 入口都几顺滑 而且本身fresh嘅口味几啱中和返啲食物嘅油腻感😏

今日同朋友收工好想Happy Hour呀,
于是就去咗铜锣湾外街嘅一间餐厅食个饭饮番杯~

•干邑龙虾汤🦞•
虾味浓厚,质感滑身。而且汤入面仲有龙虾肉,丰富口感。
餐厅仲配埋厨师自制嘅小餐包,好香浓嘅芝士味~

•蒜片榄油辣椒煎虎虾 (2只)🦐•

•澳州M6威灵顿牛柳🥠🥩•

•Whisky Sour🍸•
最后又点少得嚟番杯cocktail chill下呢!
用餐时段