Bookmark左咁耐,终于试到台湾人气烧肉店「路易奇电力公司」💕之前见到佢个名已经觉得几得意,主打高质烧肉~最近又不停系ig碌到佢,大人气‼️⚡️Set $680/位▪️腌渍泡菜▪️极生牛肉佐帕玛森起司芝士碎切到好幼细,入口即溶,而且够香,牛肉他他亦几滑,配上脆口多士,正👍🏻▪️日本A5和牛月见金砖长型一条烧好切成一小口,蘸上蛋浆一齐食,口感滑嫩▪️日本A5和牛莎朗和牛莎朗云石纹好靓,颜色粉嫩,未试都知啲肉好高质,网烧完美格纹,口感柔软▪️美国牛舌厚切牛舌爽口又弹牙,店员建议配葱食,个人觉得加盐同辣椒粉都好正~惹味▪️美国酱渍封门柳腌料带甜味,肉质相对较有口感,脂肪较少▪️本日蔬菜蔬菜会选当季新鲜食材,我去个日就系菌菇拼盘、山药同翠玉瓜▪️真理丼丼饭材料够晒豪华,入面有和牛他他、黑松露、鱼子酱、海胆同月见,拌匀食一口超满足😚▪️日本顶级A5和牛刺身$165一场黎到又想试埋佢嘅和牛刺身~薄切得黎入口即溶,配上特制酱油同芥末,带点鲜味▪️柚子气泡玄米茶$68超特别嘅一款玄米茶,带淡淡柚子香气,气泡玄米茶米香回甘,仲要系香港品牌,饮完想再饮▪️菊咲梅酒$92入口顺滑,带点清爽柑橘味为免自己晒左旧靓牛,都有揾店员帮手

⚡️Set $680/位

▪️腌渍泡菜

▪️极生牛肉佐帕玛森起司

▪️日本A5和牛月见金砖
长型一条烧好切成一小口,蘸上蛋浆一齐食,口感滑嫩

▪️日本A5和牛莎朗

▪️美国牛舌厚切

▪️美国酱渍封门柳
腌料带甜味,肉质相对较有口感,脂肪较少

▪️本日蔬菜
蔬菜会选当季新鲜食材,我去个日就系菌菇拼盘、山药同翠玉瓜

▪️真理丼

▪️日本顶级A5和牛刺身$165

▪️柚子气泡玄米茶$68

▪️菊咲梅酒$92
入口顺滑,带点清爽柑橘味

为免自己晒左旧靓牛,都有揾店员帮手烧,佢地都好nice,冇拖手踭,服务态度好好👍🏻重点系出面自助酱料,有黑松露酱任加,有啲担心佢会唔会蚀本😦身为黑松露控表示非常满意💯