2013-09-08 71 浏览
从朋友处得知和花亭的二人套餐有6折优惠,只要$268就可以食到咁多款日本料理,而且朋友之前试过质素唔差,所以知我钟意食日本嘢就想带我去试。今次加上另外两位朋友同行,一行四人,所以除左叫咗个「极上御膳2人套餐」,都另外散叫咗啲小食同寿司,不过相片数量有限,今次就只集中讲𠮶2人套餐。极上御膳2人套餐 $268香芒蟹籽沙律 ,其实就系蟹籽沙律上面铺上芒果,意外地芒果超甜,唔似其他铺头会用未熟嘅酸芒果,值得一赞。刺身四点 ,有三文鱼、吞拿鱼、甜虾同帆立贝,虽然数量唔系多,不过以2人餐嚟讲就刚刚好,少吃多滋味。整体好新鲜,特别系甜虾同帆立贝!特上寿司什锦 ,都系啲非寻常嘅款式,不过就比较失色,味道唔错但无惊喜。软壳蟹天妇罗 ,每旧都好大件,而且食落松脆,唔会有「粉」嘅感觉,不过真系要趁热食先好味。盐烧鲭鱼 ,另一道我几钟意嘅菜,烧得几靓,重点系唔似其他铺头咁会好腥,调味都好够,唔点嘢都好好味!豚肉猪骨汤乌东 ,用嘅系手打乌东,汤底唔会好味精,不过豚肉比较老,不过不失。芝士蛋糕 ,另一有惊喜嘅菜式,入口好浓香嘅芝士味,重点系香得嚟唔会觉得漏!正!不过食完无耐就装修改餐牌,唔知重开时有无惊喜呢?
餐。

极上御膳2人套餐 $268
不过食完无耐就装修改餐牌,唔知重开时有无惊喜呢?