2022-07-29 232 浏览
西贡最后一站谂咗阵食泰国嘢定印尼嘢好😆泰国嘢好似周围都有得食,所以最后决定试吓去白须食印尼嘢😋😋餐厅环境值得一赞,有峇里度假style🏝 以为自己去咗海滩隔离嘅餐厅🤪上一层位置好大但系枱唔多唔会有密密麻麻好迫嘅感觉👍🏻店员安排咗榻榻米位置,仲可以睇大projector播紧嘅电影📽成件事好似度假紧好放松🦩🐷白须牛骨汤饭 $95每日限量发售,见佢咁犀利要叫黎试吓佢咩料😏好贴心仲有比多个大碗放牛骨👍🏻份量都唔细 有三到四大嚿牛骨,仲有几块肉😚😚个汤好重香料味,冇食开印尼嘢都唔会食唔惯🙈食完几旧大骨,仲可以为倒个饭落去做汤饭,唔浪费任何一滴汤😍🐷印尼鸡汤粉 $65有得拣粉或者饭,叫咗汤饭谂住叫个粉试吓😚佢个汤底似青咖喱,有椰汁味,比起泰国餐厅食嘅青咖喱淡🙈可惜个面唔挂汤,个汤原本都比较清,净系夹面食嘅话会冇咩味,如果叫汤饭嘅话应该会正啲😆呢个中规中矩冇太大惊喜🤪🐷泰式鱼饼配参峇椰油辣椒酱 +$10正正常常~$10有三块好抵食👍🏻🐷印尼千层糕 +$10第一次食🙈放入口食到一层层嘅口感,食多阵咦!香蕉味!?好似食紧香蕉蛋糕😂唔知材料系咪真系有香蕉呢🤪 $10值得一试🐷芒果汁 +$13🐷秘制辣椒酱跟

🐷白须牛骨汤饭 $95

🐷印尼鸡汤粉 $65

🐷泰式鱼饼配参峇椰油辣椒酱 +$10
正正常常~$10有三块好抵食👍🏻

🐷印尼千层糕 +$10

🐷芒果汁 +$13

🐷秘制辣椒酱
跟埋个面同埋饭一齐~食到尾先记得有个辣椒酱未试😂个辣椒酱好正!入面有啲虾米,有啲咬口之余仲好香😋有啲麻麻辣辣,平日食开谭仔10小嘅我都食到🙈

悭妹攻略🐖✨
星期一至五下午六点前有学生同长者优惠👶🏻👨🏻‍🦳有四款汤粉/饭比起正价平$15-$25,仲要送埋汽水!叫两个餐同两罐汽水加埋都悭返起码$48😻
如果唔系学生同长者👫星期一至五全日跟餐饮品都有半价,仲有得加$10有小食😻

环境 🐖🐖🐖🐖🐖 5/5
食物质素🐖🐖🐖🐖 4/5