2018-09-06 136 浏览
差不多九点先开完会收工,老细话不如一齐去食啲野,行到逸园楼下见26楼备长食日式串烧,两条友就上咗去放松下;餐厅细细地但系几好气氛,有唔少放工人士系度食野吹水。餐馆做紧十一周年promotion ,清酒同啤酒都有买一送一,不过老细今晚唔想饮酒,唯有下次先啦两个人都唔太肚饿,简单叫几款野食,先黎一个冷蕃茄同杂锦天妇罗,冷蕃茄有芝麻味又酸酸地,好开胃;天妇罗即炸热辣辣,粉浆好薄身,咬落去虾同冬菇都好弹牙! 跟住几个就好啱口味,一个系柚子芥末墨鱼须,墨鱼须弹牙不突止,柚子同芥末配合提升左鲜味。另一个呢度既signature 串烧荔枝猪肉卷,一甜一咸异常合拍,热辣辣嘅薄身猪肉卷一咬落去D荔枝汁就泌晒出黎,好过瘾;明太子鸡翼 - 地道既明太子会用盐同唐辛子腌制,所以预会辣辣地,下过呢度用返原味明太子酿入鸡翼,明太子粒粒分明又塞爆成只鸡翼,够惹味另外叫左温泉蛋沙律,墨鱼汁炒乌冬,烧白鳝同豚之大肠;墨鱼汁炒乌冬唔会黏住一旧旧,食落条条乌冬都咁爽口,墨鱼汁味好突出,有D惊喜;豚之大肠其实就系猪大肠,个阵骚味唔系人人钟意,呢度个大肠保留到本身既独有味道之余,烧香左比较容易接受,平时唔多食大肠既我都觉得好O
差不多九点先开完会收工
,老细话不如一齐去食啲野

冷蕃茄同杂锦天妇罗

杂锦天妇罗

柚子芥末墨鱼须  荔枝猪肉卷

明太子鸡翼

另外叫左温泉蛋沙律,墨鱼汁炒乌冬,烧白鳝同豚之大肠;墨鱼汁炒乌冬唔会黏住一旧旧,食落条条乌冬都咁爽口,墨鱼汁味好突出,有D惊喜;豚之大肠其实就系猪大肠,个阵骚味唔系人人钟意,呢度个大肠保留到本身既独有味道之余,烧香左比较容易接受,平时唔多食大肠既我都觉得好OK噃

温泉蛋沙律

豚之大肠