2024-04-10 27 浏览
经过观塘一间新开张日式餐厅 ,出面见到3只大大只bearbrick已经够晒吸引,睇埋个menus,价钱更加吸引🤩400零蚊就食到鉄板料理😋先黎鳕鱼干,章鱼干点上蛋黄酱,𩠌酒前菜啦流👏🏻前菜沙律🥗里面有产自日本莲芋配合柚子,口感清爽松脆,非常适合炎热的夏天🌞茶碗渍水蛋蒸得非常滑溜,而且味道蛋味浓郁,亦有鱼介汤,菇菌🍄提鲜银鳕鱼🐟边皮煎得非常金黄焦香,银鳕鱼肉入口鲜嫩广岛蚝🦪煎得蚝肚饱满,味道甘香鲜甜,配上樱花虾烟肉作配菜非常惹味原只虎虾🦐虎虾肉质鲜甜肥美,而且人手帮你剥壳,适合唔中意mei壳人仕(包括我自己)🤣虾脚仲烧到非常脆,食落香脆可口虾头都无浪费好多虾膏,精华所在主菜:安格斯牛薄烧🐮薄烧牛包上葱花蒜蓉,配上特制烧汁 牛味更浓郁,中间包上蒜🧄粒特别惹味,没有想像中油腻感侧边仲有日本蕃薯🍠,秋葵,菇🍄,南瓜🎃,煎香特别好食🤤炒饭炒到粒粒分明,有烟肉葱花蛋花,黑椒作调味最后仲有碟炒野菜加埋海带面豉汤小甜品蕨饼,抹茶口味,特别软糯食到非常饱肚满足🐷

先黎鳕鱼干,章鱼干点上蛋黄酱,𩠌酒前菜啦流👏🏻

前菜沙律🥗

茶碗渍
水蛋蒸得非常滑溜,而且味道蛋味浓郁,亦有鱼介汤,菇菌🍄提鲜

银鳕鱼🐟
边皮煎得非常金黄焦香,银鳕鱼肉入口鲜嫩

广岛蚝🦪
煎得蚝肚饱满,味道甘香鲜甜,配上樱花虾烟肉作配菜非常惹味

原只虎虾🦐

虾脚仲烧到非常脆,食落香脆可口
虾头都无浪费好多虾膏,精华所在

主菜:安格斯牛薄烧🐮
侧边仲有日本蕃薯🍠,秋葵,菇🍄,南瓜🎃,煎香特别好食🤤

炒饭
炒到粒粒分明,有烟肉葱花蛋花,黑椒作调味

最后仲有碟炒野菜加埋海带面豉汤

甜品蕨饼,抹茶口味,特别软糯

食到非常饱肚满足🐷