2017-08-29 720 浏览
放工后轻松一下我觉得必须要有酒,吾系点叫relax啊!今次经朋友介绍就揾到依间系中上环中间位置既专食串烧既餐厅,由上环站行上去都吾系甘轻松,所以一坐底享受冷气之余我仲即刻叫左杯cocktail~Yakult Dynamite $98依家市面有好多倒插present既饮品,但都系第一次见益力多味,依杯好易入口呢,益力多味都饮到!但酒鬼就认为可以再加多啲酒啦~一开始先食啲沙律开胃,黑松露温泉玉子沙律 $90睇落平平无奇,但食落滑溜既温泉蛋配黑松露汁调味,又几顺口,加上啲菜好新鲜食落脆卜卜。唯有点儿贵~之后就有明太子玉子烧 $58平时食玉子烧多数系日式餐厅,但依间感觉似居酒屋既餐厅都有供应呢!味道更系好出色,玉子好滑,明太子量都多又吾会太咸!黑白芝麻炸多春鱼 $52多春鱼平时食会觉得份外油腻,依个多春鱼比较吾同,系有黑白芝麻系面代表炸浆,食落香口不油腻!仲吾腥添!其中我最爱既串烧就系牛舌厚切 $52/串好食到我地要一人叫一串先够喉啊,煎到好香,但又保持到内里爽口多汁!烧白鳝 $68/串 都系必叫之一鱼肉厚身,口感其实几似脆鱼鲩腩,肉身几爽实,好新鲜!之后甘岩比我地叫到最后两份既纽西兰羊扒 $

Yakult Dynamite $98

黑白芝麻炸多春鱼
其中我最爱既串烧就系牛舌厚切 $52/串

烧白鳝 $68/串 都系必叫之一
烧白鳝
鱼肉厚身,口感其实几似脆鱼鲩腩,肉身几爽实,好新鲜!
之后甘岩比我地叫到最后两份既纽西兰羊扒 $88/串
纽西兰羊扒

真系好感动,一切就睇到佢啲肉汁系甘流出泥!食落都吾太膻,中间仲好粉嫩的!
吾够邪恶我地再加点左鹅肝多士,食落入口即溶,个多士都好香牛油味同埋鹅肝既焦糖香!好邪恶但都忍手只食左半份多士!开心分享先系架嘛!
食左甘多肉都点左秋葵同冬菇balance下!

依间真系港岛放工chill一chill既好地方,串烧烧得好,部分串烧价钱都吾贵,质素又几好,有下次啊!
Yakult Dynamite
黑白芝麻炸多春鱼