餐厅: 壹.01
资讯:

2024-05-06 78 浏览
呢间观塘嘅台湾饭堂,大胃之前夜晚嚟都唔多人估唔到今时今日都要等阵位先入到去食之前食过嘅小食,估唔到冇加过价,脆鲜奶一样咁脆卜卜,一咬就爆奶。芋泥二文治好脆皮,里面嘅芋泥好香绵佢地有好搞鬼嘅新品,话唔系章鱼烧嚟,但佢个样100%系章鱼烧,咬落先知原来系花枝丸,衬明太子酱食超正呀佢地嘅拉丝芝士火腿蛋饼系冇办法skip,一定要食真系会拉到丝,搞到大胃惊叫「拉芝呀!」胃民即殊我细声啲呢度性价比高,最吸引人潮嘅当然系便当啦,今次就试吓手撕鸡,啲紫菜同葱满到唔知点𢳂饭一撩开紫菜冚珍珠,好多料喺里面,好似有大量手撕鸡、台湾肠、西兰花、鹌鹑蛋、腌菜等等,惹味又足料招牌嘅芋头鲜奶饮起嚟唔会好滞,送饭饮啱啱好双柠加冬瓜茶配仙草听落三不像,但好有惊喜,估唔到咁夹
呢间观塘嘅台湾饭堂,大胃之前夜晚嚟都唔多人

估唔到今时今日都要等阵位先入到去食

脆炸鲜奶卷.古早芋泥二文治

明明•我不是章鱼烧

熔岩蛋之恋

佢地嘅拉丝芝士火腿蛋饼系冇办法skip,一定要食

真系会拉到丝,搞到大胃惊叫「拉芝呀!」胃民即殊我细声啲

特盛紫菜手撕鸡便当

全手作芋头鲜奶

招牌嘅芋头鲜奶饮起嚟唔会好滞,送饭饮啱啱好

仙草双柠冬瓜茶

双柠加冬瓜茶配仙草听落三不像,但好有惊喜,估唔到咁夹
2024-05-03
脆炸鲜奶卷.古早芋泥二文治