2023-08-28
今日嚟到油麻地站附近嘅一间楼上食店 , 好好彩撞岩有 live music 🎤 🎤 !! 正呀 ! 明太子鸡翼 ($78)脆卜卜 , 热辣辣嘅鸡翼 , 去咗骨 , 啖啖肉 😋😋 超惹味 ! 鸡翼劲有肉汁 , 好 juicy , 3 只真系唔够喉 😆😆香煎西班牙栗饲猪胺伴烧汁 ($188)份量都几大㖞 ! 有肥又有瘦 ~ 有肉味 , 又带少少油脂嘅香味 ! 牛油杂菜一 d 都唔马虎 😮😮 有黄色同紫色嘅椰菜花 , 呢 2 款椰菜花比一般嘅椰菜花系贵啲㗎 ! 仲有只萝卜同埋紫萝卜 , 整得好腍 , 好食又够饱 ! 🤗香煎乳鸽伴焦糖苹果汁杂菌薯团 ($218)好少系西式餐厅食乳鸽 ! 乳鸽皮煎到香脆 , 肉味好香好浓 , 另一重点系薯团 😍 烟烟韧韧 , 配埋酸甜酸甜嘅焦糖苹果汁 , 令人一粒接一粒咁食 !青柠簿荷梳打 ($48)梳打嘅气很温柔 , 饮落好舒服 , 我最钟意系佢一啲都唔甜 ! 有淡淡簿荷同青柠味 , 好 fresh 😌😌整体黎讲 , 食店座位阔落 , 而且价格亲民 , 但又唔会将货就价 , 食材选料以至摆盘都交足货 ! 加上今晚嘅 live music , 超级抵食 !
整体黎讲 , 食店座位阔落 , 而且价格亲民 , 但又唔会将货就价 , 食材选料以至摆盘都交足货 ! 加上今晚嘅 live music , 超级抵食 ! 🤩🤩