2017-03-21 5020 浏览
本来想上four season 不过book 唔到枱 所以黎左mandarin.叫左一个for two 既afternoon tea set卖相一如既往咁精致先讲scone 上枱既一刻唔够热 略略减左少少分Scone 个口感亦粉左少少 (真系好少)所以都减左少少分Strawberry jam好香 食落口亦好浓Cream 我自己钟意再creamy dd 只系讲scone 我都系钟意原本想去个间酒店多啲另外两款热既咸点Sausage roll 同 toasted cheese sandwich 味道不错架上面 第二三层唔多讲因为唔系我既重点味道亦只系属于不过不失最高个层 系属于文华饼店既甜品四件都有一定既水准New York cheesecake 一向系文华饼店既镇店芝士味浓 入口札实 食落唔会太"利"Mix berry fruit tart 另一样我最爱既饼个tart岩岩好 唔会太淋唔会太碎吉士系底亦唔会太甜Chocolate mousse cake 朱古力系用上黑朱古力两边用上牛油饼食落口 口感好丰富紫薯个件我无食 不过友人都话唔错总括依个tea set 加埋一 七百蚊应该都系我食过最
本来想上four season
不过book 唔到枱 所以黎左mandarin.

卖相一如既往咁精致
先讲scone
上枱既一刻唔够热
略略减左少少分
Scone 个口感亦粉左少少 (真系好少)
所以都减左少少分

四件都有一定既水准

New York cheesecake

一向系文华饼店既镇店
芝士味浓 入口札实
食落唔会太"利"

Mix berry fruit tart

我无食 不过友人都话唔错

总括
依个tea set 加埋一 七百蚊
应该都系我食过最贵既一个afternoon tea
但佢亦系我食过最好食既afternoon tea set之一
配埋文华饼店既四件饼 我觉得都算值

间唔中 一次半次 都可以去既