2023-10-02
话说,逢星期二晚我都会去铜锣湾鹅颈桥附近上堂~上堂前,梗系要觅食一下啦~之前食过两间Sensu分店,今次就试下呢间文青系嘅Sensu铜锣湾概念店啦!.晚餐都几多选择~拣左两份A+B+C+D晚餐:.第1️⃣份:。冰镇清酒饱鱼.泰式辣汁:冻冻地、带少少酒香嘅鲍鱼切片,配埋辣汁好醒胃。石虾天妇罗.香蒜蛋黄酱:呢个巧巧味!有惊喜!😍😍😍天妇罗沾满酱汁,唔怕热气,反而另有一番风味👏🏻👏🏻👏🏻。时令鱼.黑面豉酱:煎到外脆内软嘅鱼,肉质嫩滑,连身旁唔钟意食鱼嘅朋友都大赞呢👍🏻。羽衣甘蓝虾沙律.柠檬蛋黄酱:蔬菜够新鲜,仲有两只大虾,够晒足料👏🏻.第2️⃣份:。烩西班牙香肠.猪肩肉:猪肩肉炆到好淋,加埋香肠嘅咸香,几开胃👍🏻👍🏻。火炙吞拿鱼.山葵汁:卖相几精美,吞拿鱼肉质唔错。慢煮猪腩.烧肉汁.橙杏桃果酱:慢煮除左可以锁住d汁、腩肉又够鲜嫩,赞!沾少少橙杏桃果酱,有意想不到嘅调味惊喜👍🏻👍🏻。日本南瓜.荞麦沙律.杏仁.甜糖乳酪:日本南瓜够淋又香甜,沙律用料好丰富,多重口感,正👏🏻👏🏻.。白桃乌龙Affogato(牛奶雪糕):见到隔篱枱点左两杯雪糕,我都唔执输试吓先😅😅牛奶雪糕真系又香又滑,加埋茶味浓郁嘅白桃乌龙
晚餐都几多选择~拣左两份A+B+C+D晚餐:
第1️⃣份:
。冰镇清酒饱鱼.泰式辣汁:
冻冻地、带少少酒香嘅鲍鱼切片,配埋辣汁好醒胃
。石虾天妇罗.香蒜蛋黄酱:
。时令鱼.黑面豉酱:
。羽衣甘蓝虾沙律.柠檬蛋黄酱:
蔬菜够新鲜,仲有两只大虾,够晒足料👏🏻
第2️⃣份:
。烩西班牙香肠.猪肩肉:
猪肩肉炆到好淋,加埋香肠嘅咸香,几开胃👍🏻👍🏻
。火炙吞拿鱼.山葵汁:
卖相几精美,吞拿鱼肉质唔错
。慢煮猪腩.烧肉汁.橙杏桃果酱:
。日本南瓜.荞麦沙律.杏仁.甜糖乳酪:
日本南瓜够淋又香甜,沙律用料好丰富,多重口感,正👏🏻👏🏻
。白桃乌龙Affogato(牛奶雪糕):
见到隔篱枱点左两杯雪糕,我都唔执输试吓先😅😅牛奶雪糕真系又香又滑,加埋茶味浓郁嘅白桃乌龙,呢个饭后甜品啱啱好👍🏻👍🏻
。金萱乌龙Latte 及 Ginger Latte:
两杯Latte嘅拉花都超靓!打卡一流!我饮嘅系Ginger Latte,饮完一啖吞落肚,仲飘返少少姜味出黎,好特别、好正👍🏻👍🏻