2024-11-27 169 浏览
呢间深水埗嘅文青素食Café不嬲都人气高企,环境舒服!餐厅走简约清新风格,文青味十足,周围摆满书同绿色植物,令人感到非常cozy 😌。最重要系呢度主打纯素餐点,提供创新又有营养嘅素食选择,喺市面上真系唔多见,真系值得支持!我哋叫咗以下菜式 🍴疯狂维他命C西柚香橙牛油果沙律 🥗呢个沙律绝对系一个健康之选!沙律有大量新鲜蔬菜,配埋香橙、西柚同牛油果,清新又丰富,仲有少少坚果碎增添咬口,整体味道层次非常好,食完感觉补充满满嘅维他命C,健康感爆棚!烤野菜牛油果中东鹰嘴豆泥碗 🥙呢道菜非常饱肚又充满异国风情!用红菜头鹰嘴豆泥搽上意大利香草包上面好好食,而且仲有烤过嘅椰菜花同牛油果、蕃茄、豆腐,真系大满足。同埋泰式香辣炸虾秘制冬荫意大利粉🍝冬荫味嘅酱汁酸辣开胃,意大利粉嘅弹牙口感,而且份量好多而饮品方面叫左Hojicha Latte 🍵同埋Keto Lime Soda 🍋。焙茶Latte既茶味特出、入口好香浓。Keto Lime Soda 既甜味用左代糖生酮人士都岩味。
我哋叫咗以下菜式 🍴

疯狂维他命C西柚香橙牛油果沙律 🥗
烤野菜牛油果中东鹰嘴豆泥碗 🥙
同埋泰式香辣炸虾秘制冬荫意大利粉🍝
冬荫味嘅酱汁酸辣开胃,意大利粉嘅弹牙口感,而且份量好多