2022-07-28
今日个人太hea,唔想亲自煮饭🤫所以决定晚餐都系出面搞掂算啦🤭🤭好耐冇喺观塘区捐窿捐罅,原来而家多咗好多唔同嘅美食☺️☺️呢间都好值得推荐🙌🙌我哋点咗劲多嘢先$260几蚊😱原来系因为佢哋每日2:30之后所有食品有九折,饮品半价🤩🤩风琴豆腐牛肉饭 风琴豆腐真系好正,劲入味👍而且佢哋d牛肉份量好多,又劲香牛味🤤🤤好食蜜汁紫菜排骨饭 排骨炸到好香脆,而且超级大块🫣🫣劲饱肚😎😎而且饭底有加入紫菜碎及菜脯,可以减少炸排骨既油腻感👍101芒果卤肉饭 呢个系我至爱🥰🥰首先一见到佢嘅摆盘已经觉得好吸引😍芒果🥭劲鲜甜开胃,卤肉又系好多,好似唔使本🤭🤭佢跟饭都加左菜脯及椰菜,提升卤肉饭嘅层次😋😋必叫小食拼盘 哇~~呢个小拼盘有齐台湾出名嘅小食,包括台湾肠、盐酥鸡、花枝丸😍为食人士一定要order🤤🤤芋泥肉松蛋饼 我本身对芋头既制成品都欠缺抵抗力,见到呢个又点可以唔点呢🫣🤣蛋饼入面超多芋泥❤️😍入口劲满足0冰手作芋头鲜奶 呢个饮品意外惊喜👍首先唔会好甜,而且真系用新鲜牛奶整☺️☺️芋泥入口又有口感🥰🥰🤭豆浆劲新鲜嘅豆浆👍👍👍10个推荐又系唔会整到好甜,而且饮落好香豆味,半价左几蚊咋🤩🤩🤩🤩🤩📌 壹.01 (观塘)观塘
风琴豆腐牛肉饭
蛋饼入面超多芋泥❤️😍入口劲满足
0冰手作芋头鲜奶
豆浆
劲新鲜嘅豆浆👍👍👍10个推荐
又系唔会整到好甜,而且饮落好香豆味,半价左几蚊咋🤩🤩🤩🤩🤩
观塘骏业街56号中海日升中心2楼D号舖
#必试台式美食 #美食推介 #观塘美食 #用心小店 #蛋饼 #芋泥蛋饼 #台湾夜市小食 #yummy #foodie #豆浆 #芋头鲜奶 #卤肉饭 #盐酥鸡 #hkblogger #globaleats #101 #抵食之选 #抵食推介 #台湾控必试