2021-12-22 119 浏览
喺柴湾放工,急急脚赶住返屋企,天气咁冻,一于斩料加𩠌,咁晚餐就够晒温暖满足啦~经过依间舖头,都几多人排队等拎外卖,似乎唔错。铺面都算光线整洁,睇真啲,原来佢哋除咗做烧味,仲有一啲茶餐厅美食,呢个配搭都几得意😄😄买咗半斤叉烧,同埋牛展金钟罩叉烧,整体唔算肥☺️☺️打开个盒发现,佢同平时斩料有少少唔同,佢哋嘅叉烧唔会齐辑辑,唔系好似机器啤出嚟咁,而系有少少不规则/凌乱。咁样先至系佢特别之处!系特别入味,而且肉嘅口感层次丰富,一啲硬嘅感觉都冇👍🏼👍🏼好食👍🏼👍🏼至于五香牛展,真系五香牛展!味道系非常香浓!以往食嘅牛展基本上都系淡淡嘅咸味,通常点醋食就冇乜为意。今次食呢一个,系前所未有咁入味!就算我用嚟煮米粉,煮完之后,牛展都系非常好味👍🏼👍🏼坚出色👍🏼👍🏼睇嚟今个12月都算好好彩,巧遇到一间出色嘅烧味店,开心☺️☺️

买咗半斤叉烧,同埋牛展

至于五香牛展,真系五香牛展!味道系非常香浓!

外卖自取
  • 金钟罩叉烧