2023-09-04
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧上次食完《莆田》嘅海蛏之后,一直都好期待佢哋嘅新菜式。最近佢哋推出左鳗鱼节,多款鳗鱼唔同嘅菜式每款都只不过系$188。普宁豆酱焗鳗鱼 $188选用鳗鱼之乡顺德嘅日本鳗,鱼肉紧致又有弹性,普宁豆酱有豆香更加可以带出鳗鱼嘅鲜味。脆皮蒜香鸡 鸡肉外皮有光泽,表面放满炸蒜。食落外皮非常香脆,中间有薄薄一层油脂,底层嘅肉质亦都软腍,火喉控制相当之好。莆田扁肉汤 每次嚟到都要整番碗,汤底鲜甜入面又有粒粒肉饺。大白菜炖软豆腐清澈嘅白菜汤底,饮一啖就感受到白菜有几新鲜,每一啖都好鲜甜。另外汤底仲有软豆腐,充满豆味。薄荷枇杷冻最后当然要食番个甜品先,甜甜地又有薄荷香,好特别。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧莆田 (港威商场) (尖沙咀)尖沙咀广东道3-27号海港城港威商场地下G103号舖
普宁豆酱焗鳗鱼 $188
脆皮蒜香鸡
莆田扁肉汤
每次嚟到都要整番碗,汤底鲜甜入面又有粒粒肉饺。
大白菜炖软豆腐
薄荷枇杷冻
最后当然要食番个甜品先,甜甜地又有薄荷香,好特别。
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
莆田 (港威商场) (尖沙咀)
尖沙咀广东道3-27号海港城港威商场地下G103号舖